Instalații electrice2017-12-16T10:22:41+00:00

Project Description

Aveti un proiect de constructii la care va putem ajuta?

Solicita cotatie

Instalatii electrice

Ce trebuie sa stim despre alcatuirea instalatiei electrice

MODLEMN, specialistul in instalatii electrice de la cele mai simple pana la cele de casa inteligenta, va aminteste care sunt principiile de baza in realizarea instalatiei electrice intr-o locuinta si mai ales normele in vigoare ce trebuiesc respectate cu strictete!

Indiferent daca ai de-a face cu o locuinta noua sau o locuinta in renovare, instalatia electrica trebuie sa respecte normativele in vigoare cu privire la proiectarea si instalatiilor electrice de joasa tensiune respectiv normativul I7. Pentru linistea si securitatea ta, este necesar sa iti asiguri o instalatie electrica in conformitate cu normele in vigoare si acesta nu o poti face decat apeland bineinteles la un specialist.

Protectie prin impamantare

E necesar ca orice locuinta sa aiba un circuit de impanatare, atentie la cum se realizeaza aceasta – de exemplu este necesar ca toate prizele sa aiba contact de protectie de impamantare!

Un numar maxim de lampi sau prize pe un singur circuit

Norma impune un numar maxim de lampi pe un singur circuit (maxim 10) respectiv un numar maxim de prize de 16A (maxim 10).

Coreleaza tabloul electric cu sectiunea conductoarelor

Trebuie sa stii ca este impusa o anumita sectiune a conductoarelor pentru instalatia electrica: pentru circuitele de prize, pentru circuitele de lumina si pentru alte circuite speciale (aer conditionat, hota, cuptor electric).

Atentie aceste sectiuni ale conductoarelor din pereti se coreleaza cu sigurantele automate din tabloul electric. Nu trebuie marit calibrul acestora in mod artificial! Atragem atentia ca daca conectati un echipament, o masina de spalat de exemplu, care necesita un curent prea mare pentru conductori, se leaga prin fire sau cabluri prea subtiri, acestea se incalzesc si apoi se topesc. Pot deveni incandescente sau pot da nastere la scurtcircuite.

Protectia persoanelor si a bunurilor

Suplimentar pentru siguranta ta, MODLEMN recomanda utilizarea protectiei diferentiale, cu sensibilitatae mare (30mA) ce asigura intreruperea circuitului de alimentare in cazul aparitiei unui defect de izolatie sau atingere accidentala directa a aparatelor aflate sub tensiune.

Siguranta in toate spatiile casei: bai, bucatarii, terase

Pentru bai si medii umede sunt conditii mult mai restrictive in ceea ce priveste montarea apartajului si echipamentelor electrice precum si caracteristicile materialelor din care este realizat. Tot pentru aceste medii sunt impuse conditii stricte in ceea ce priveste realizarea legaturilor de impamantare pentru toate aparatele din aceste spatii speciale. MODLEMN va pune la dispozitie game special dezvoltate ce va vor garanta siguranta dar va vor oferi si functionalitatile dorite in orice colt al casei.

Rezerva din tabloul electric

Un alt element important care mai ales in ultima perioada poate fi neglijat datorita tendintei de face cat mai multa economie este rezerva din tabloul electric – este indicat sa existe o rezerva in tabloul electric de 20% – adica loc suplimentar pentru extinderi viitoare ale instalatiei dumneavoastra (noi consumatori electrici, o extindere a instalatiei electrice).

Inainte de orice interventie in instalatia electrica, chiar pentru a schimba un bec, intrerupeti curentul de la tablou electric!

Solicita cotatie!

Completeaza formularul de mai jos si vei primi o cotatie de pret in cel mai scurt timp.
Iti multumim pentru solicitare.

Acest site foloseste Cookie-uri. Daca doriti sa stiti mai multe, va rugam sa accesati Politica de cookies. Ok